Det går framåt för Partiet Vändpunkt. Vi växer i medlemsantal och har möten runt om i landet. Men om vi ska ha en chans att få mandat i EU-parlamentet behöver vi synas ännu mer i lokala media, på gator och torg och på nätet. Varje medlem behövs i detta arbete. Här kommer ett antal förslag på vad du kan göra för att ge vår politik större chans att genomföras. Välj och vraka ur listan, ingen ansträngning är för liten för att räknas.

Möten

Hjälp till att ordna ett offentligt möte på din ort. Kontakta oss om du vill hjälpa till att ta emot Kitty, Valter, Max eller annan kandidat på din ort. Är det redan ett möte planerat på din ort, gå på det och lyssna. Eller hjälp till genom att visa folk vägen in, välkomna dem eller servera fika.

Vi behöver också boka in oss på debatter på gymnasieskolor och folkhögskolor, hjälp oss att hålla utkik efter dem.

Sociala media

Facebook

Kitty, Carl, Eddie och Magnus planerar.

Följer du våra konto på Facebook? Det är en bra och enkel start. Nästa lilla steg är att gilla det vi lägger ut, om du använder wow eller hjärtan är det ännu bättre. En liten knapptryckning som kan kännas fjuttig men så som spridningsfunktionerna ser ut hjälper det en hel del. Ännu mer hjälper det om du kommenterar något, även om det bara är ett hejarop, men om du orkar skriv gärna mer än fyra ord. Känner du någon som borde skulle kunna vara intresserad av det vi skriver, pinga dem i kommentarsfältet.

Vill du hjälpa till ännu mer? Skriv om oss i ditt eget flöde, och/eller i olika Facebookgrupper du gillar. Finns det en grupp för vad som händer på din hemort? Finns det lokala föreningar med överlappande syften på din ort? Vi behöver nå ut utanför vår egen bubbla! Bjud in dina vänner till våra evenemang! Både på Facebook och personligen. Kanske en kompis är nyfiken på att följa med? Tipsa gärna om våra evenemang i lokala grupper också (men se till att läsa gruppreglerna först så att du inte råkar bryta mot dem). Du kan även bjuda in dina vänner att gilla vår sida på Facebook.

Ta ditt engagemang ännu längre? Gå med i vår Facebook-grupp för Sociala Hjältar och peppa varandra med idéer.

Twitter

Börja med att följa vårt konto på Twitter. Kolla även vår lista på EU-kandidater och följ dem också. Det enklaste du kan göra sedan på Twitter är att gilla det vi Twittrar. En till enkel sak är att bara retweeta inlägget. Det är så klart bra om du samtidigt kommenterar det, till exempel varför du tycker detta är bra. Är något oklart, fråga gärna så att det officiella kontot kan tydliggöra. Om du undrar något är det säkert fler, och interaktionen gör att fler kommer att få chans att se inlägget. Känner du någon som borde skulle kunna vara intresserad av det vi skriver, pinga in dem i ett svar.

I andra konversationer kan du också tipsa om vår politik och partiet. Tagga oss gärna eller länka direkt till vår hemsida. Använd gärna hashtaggen #klimatnödläge.

Instagram

Följ oss på Instagram också. Gilla och kommentera våra inlägg för att de ska få så stor spridning som möjligt.

Youtube

Vi är inte så aktiva på Youtube än, men vi kommer att försöka bli. Så du kan starta med att prenumerera på vår kanal på Youtube så är du säker på att du inte missar något i framtiden

Bidra med pengar

Vi har en vision för framtiden och viljan är stor – men resurserna små. Vi har inga stora företag som sponsrar oss. Vi får inte tiotals miljoner i partistöd som riksdagens partier. Vi har kort och gott bara våra medlemmar och sympatisörer. Vi kan aldrig lägga 100 miljoner på en valrörelse – men kanske kan vi få ihop till 1?

För de pengar vi samlat in hittills har vi köpt valsedlar, fixat en hemsida och arvoderat en person för att sköta all medlemshantering. Men för att kunna göra en bra valkampanj är det uppenbart att vi behöver mer pengar. Vi kommer inte betala för någon dyr tv-reklam – men vi vill kunna turnera runt i hela landet och prata om vår politik. Vi vill kunna trycka upp valmaterial, ordna bokbord, ha valstugor, arvodera fler personer som kan arbeta heltid med valplanering, medlemshantering och administration, skaffa banderoller, annonsera i lokalpress och sociala medier, med mera.

Här kan du se hur du eller andra kan bidra ekonomiskt.

Politikutveckling

Vill du påverka hur vår politik ska se ut? Gå med i vårt medlemsforum på Discord (inloggningsförfarande har gått ut via medlemsmejl).

Insändare

Skriv insändare till lokala media. Vi kan hjälpa till med tips på vad du kan skriva och mer information har gått ut i våra nyhetsbrev.

När vi gör debattartiklar har vi ambitionen att även göra kortversioner som kan skicka in som insändare.  Se exempel nedan. Mallarna funkar rakt av men du kan också lägga till någon egen personlig reflexion. Du lägger till ditt eget namn och bostadsort och skickar till din lokaltidning

Vill du vara med och göra Partiet Vändpunkt känt, anmäl dig gärna till oss så får du insändarunderlag regelbundet. Maila till kontakt(snabela)partietvandpunkt.se för att få del av mallarna

EXEMPEL: Äntligen en röst för landsbygden! Det nya Partiet Vändpunkt vill skapa statliga servicekontor på 1 000 orter i hela landet. Där ska det finnas tillgång till polis, arbetsförmedling, försäkringskassa och andra statliga verksamheter. Detta är något helt annat än regeringens politik som just nu slår hårt t ex nedläggning av Arbetsförmedlingen på över 130 platser! Jag hoppas detta nya parti kan få många röster i EU -valet – det kan sätta press på de etablerade partierna att byta politik. Dags för en Vändpunkt!
Kalle Olsson, Karlskoga

Andra idéer?

Har du fler idéer på hur du kan driva kampanjen framåt? Sätt igång! Behöver du vår hjälp så tveka inte att höra av dig till kontakt(snabela)partietvandpunkt.se